موقعیت بهبودی(ریکاوری)
-ابتدا سطح هوشیاری فرد را ارزیابی کنید .مصدوم را به آرامی تکان دهید.اگر پاسخ نداد درخواست کمک کرده و بقیه مراحل را ادامه دهید .
-تنفس مصدوم را چک کنید.حرکت قفسه سینه، احسا س بازدم بیمار برروی گونه خود و یا گوش کردن به صدای تنفس میتواند در بررسی وضعیت تنفس کمک کند . در صورتی که تنفس وجود نداشت ویا تنفسها غیر قابل قبول وغیر موثر (چانه انداختن )بود احیا آغاز میشود .ولی در صورت وجود تنفس های موثر و قابل قبول مصدوم را در موقعیت بهبودی قرار داده و وی را تحت نظر بگیرید .
برای قرار دادن بیمار در وضعیت بهبودی بترتیب زیر عمل کنید:
۱-بازویی که در سمت شما قرار دارد رابا زاویه ۹۰ درجه در کنار بدن وی طوری قرار دهید که کف دست به سمت بالا باشد .
۲-دست دیگر وی را روی قفسه سینه اش قرار دهید بطوریکه کف دست روی قفسه سینه باشد .
۳-زانویی که دورتر از شما قرار دارد رابه سمت خود به نحوی بکشید که همان پا از زاویه مفصل و زانو خم شده واز روی پای دیگر مصدوم که صاف است رد شده روی زمین قرار گیرد.
۴-دستی که آزاد است(در سمت بالا قرار دارد) را زیر صورت قرار دهید، بطوریکه کف دست رو به زمین و چانه روی پشت دست باشد .شیب خروجی دهان به سمت کف اتاق است ،بطوریکه در صورت وجود استفراغ یا خون از دهان خارج شود .
۵ -چانه را بالا بکشید بطوریکه از قفسه سینه دور شود (توجه کنید چانه از قفسه سینه دور شود و به هیچ وجه به سمت بالا کشیده نشود ). این کار به باز شدن راه هوایی(اپیگلوت ) کمک میکند .
۶-سعی کنید زاویه زانو با ران در حدود ۹۰ درجه حفظ شود .
۷-روی مصدوم را بپوشانید ومرتب وی را از نظر تنفس و نبض چک کنید . مطمئن شوید مصدوم به پهلو قرار دارد. دهانش پاک شده و تنفس مناسب برقرار است. همچنین تخلیه ترشحات دهان بخوبی صورت میگیرد . مصدوم را.ترک نکرده ومنتظر رسیدن اورژانس باشید .
توجه:
اگر مصدوم باردار است وی را به سمت چپ بخوابانید .
این موقیت در آسیبهای پشت، گردن و ستون فقرات ممنوع است .
دیدگاه خود را ثبت کنید
Want to join the discussion?Feel free to contribute!